sobota, 24. marec 2012

Tako, pa so se stvari končno začele premikati. Pol poletja sem se odločal med ja ali ne; čez zimo sem iskal informacije in planiral pot, danes pa sem končno naredil večji korak ter bookiral letalsko karto Lisbona - Benetke.




Čeprav je bila začetna ideja kolesarski trip do Barcelone, se je le-ta kmalu razvila v plan za malo daljšo turo, v stilu: Barcelona, pa to je samo 1500km; a ne bi bilo fino pogledat nižje recimo slikovito Andaluzijo?. Pa če bom že tam, skočim še do Gibraltarja. Potem pa se pojavi problem kako nazaj. Easyjet kot najugodnejši ponudnik namreč leti v bližino nas samo iz Madrida ali Lisbone. Ja, bom pa pribrcal še do Lisbone. Pa je začetno planiranih 1500km zvišalo na ne-več-tako-kratkih 3500km. Toliko jih namreč naračuna Google v svojih zemljevidih. Verjamem pa da bo končna številka bližje 4000.


Torej sama pot naj bi potekala čimbolj direktno preko Italije, potem pa od Genove ob obali Sredozemskega morja do Lisbone. Oporne točke tripa so večja mesta(Marseille-Barcelona-Valencia-Gibraltar-Lisbona), o dejanski poti pa se bom odločal na poti. Za povratek sem se odločil za letalo, ker je najcenejša in najhitrejša opcija - karta z vsemi dodatki zaradi dodatne prtljage in kolesa je vseeno skoraj 50% cenejša kot vlak, s tem da letalo potrebuje dobre 4 ure, vlak pa minimalno 16.

Tako, nakup karte je le še dodatna motivacija za nabiranje kondicije ter pripravo kolesa na pot.